Sıkça Sorulan Sorular

Besyo mezunlarına müjde

Besyo okusam ne olurum?

BESYO bölümü mezunlarının çalışabileceği yerler ise şunlardır:

  • MEB'e bağlı okullarda antrenörlük ya da yardımcı antrenörlük.
  • Gençlik ve Spor Müdürlüklerinde antrenörlük veya memurluk.
  • Spor kulüplerinde antrenörlük.
  • Özel spor salonlarında çalıştırıcılık.

Besyodan sonra ne olur?

Besyo'dan Mezun Olunca Alacağınız Unvanlar

  • Spor Bilimleri bölüm ve programlarından mezun olanlar, “Spor Bilimcisi” unvanı alacaklar. …
  • Spor Yöneticiliği bölüm ve programlarından mezun olanlar, “Spor Yöneticisi” unvanı alacaklar. …
  • Antrenörlük bölüm ve programlarından mezun olanlar, “Antrenör” unvanı alacaklar.

Neden Besyo okunur?

Besyo okurken bölümünüz ile alakalı bir iş sektöründe çalışıp para kazanabileceğiniz bir bölümdür. Okurken birçok farklı dalda kendinizi geliştirme imkanı vardır. Kış spor kamplarında ski ve snowboard , yaz spor kamplarında ise yelken , kano , rafting gibi yaz sporlarını öğrenebileceğiniz imkanlar vardır.

Besyo için sadece TYT yeterli mi?

Aday sadece yetenek sınavı ile besyo okumak istiyorsa sadece TYT sınavına girmesi yeterlidir. Fakat yetenek sınavına girmeden ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme ile besyo veya spor bilimleri fakültesi kazanmak istiyorsa AYT sınavına girmesi gerekiyor.

Besyo da en iyi bölüm nedir?

Şuan ki şartlarda en iyi bölüm Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Spor Yöneticiliği olarak gözükmektedir .. Eğer bir kişi Beden Eğitimi bölümüne girdikten sonra kendini geliştirmeye çalışmıyorsa öğretmenlik bölümü bile ona bir fayda getirmeyecektir .

Besyo kaç yıl okunur?

Açılımı Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu olan Besyo bölümleri ve Spor Bilimleri Fakültelerindeki bölümler 4 yıllıktır. Birçok üniversitede Besyo veya Spor Bilimleri fakültesi bulunmaktadır. Besyo'da bulunan bölümler 4 yıllıktır. 4 yıllık olan Besyo bölümleri şunlardır: Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği.

Besyo okumak için spor geçmişi şart mı?

Besyo için özgeçmiş şart değildir. Fakat her üniversitede okuyamayabilirsiniz. Yani üniversitelerin sınav sistemlerinde sporcu özgeçmişi şartı var ise bu üniversitelerin yetenek sınavlarına dahi giremezsiniz. Bazı üniversiteler ise özgeçmişe ekstra puan vermektedir.