Sıkça Sorulan Sorular

Kan temizleyici, idrar söktürücü, terletici özellikleri sayesinde zayıflamaya çok etkili olabildiği söylenir. Kan şekerini dengeleyici özelliği olduğu söylenmekte ve şeker hastaları kullanabilmektedir. özellikle, kuru meyvesi veya sirkesi bu açıdan tercih ediliyor. Mide ve sindirim sistemini desteklemek için yenir.Jan 15, 2020

Güvem nasıl tüketilir?

Eriği çiğ olarak tüketebileceğiniz gibi pişirerek çeşitli biçimlerde de lezzetlendirebilirsiniz. Çakal eriği marmelat ya da reçel olarak da faydalarını devam ettirir. Dilerseniz eriği bir miktar sıcak suya atarak çay haline de getirebilirsiniz. Tamamen sizin damak tadınıza göre tüketimi şekillendirilebilir.

Güvem eriğinin kilosu ne kadar?

Eskişehirli pazarcı Erol Subaşı, Bursa'nın Uludağ yamaçlarında kendiliğinden yetişen ve daha çok ünlülerin tercih ettiği meyve olarak bilinen 'güvem eriği'ni kilosu 5 liradan satıyor. Çakal eriği de denilen meyve, uzmanlara göre başta meme kanseri olmak üzere birçok hastalığa iyi geliyor.

Yaban mersini ve güvem aynı şey mi?

Latince adı Prunus spinosa olan güvem , yaban mersini (blueberry) meyvesi ile bir akrabalığı yoktur. Güvem Mavimsi mor meyveleri, yaprakları ve dikenli gövdesi ile tanınır. Çalı formlu olup kış aylarında yapraklarını döker. Yöresel satıcılar tarafından yanlış isimlendirelerek yaban mersini adıyla satılmaktadır.

Güvem hangi ayda toplanır?

Güvem Eriği Ne Zaman Toplanır? Çakal eriği; nisan ayı gibi çiçek vermeye başlar ve son baharda meyveler olgunlaşmaya başlar. Olgunlaşan meyveler toplanarak marmelat, reçel vs. yapımında kullanılır.

Güvem eriği çayı nasıl yapılır?

a) Taze veya kurutulmuş Çakal eriği çiçeklerinden 2 tatlı kaşığı demliğe konur ve üzerine 300-500 ml kaynar su ilave edilerek 5-10 dakika demlemeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir.

Güvem ile neler yapılır?

Vücuda dinnçlik veren güvem eriği; terletici, söktürücü, kan temizleyici özellikleriyle de kilo verme üzerinde belirgin destekleyici sonuçlar vermektedir. Güvem eriği Trakya mutfağında özellikle marmelatı ve şurubu yapılarak değerlendirilir.

Çakal eriği şurubu nasıl yapılır?

Güvemler yumuşayıp rengini suya verdikten sonra, güvemleri arzuya göre marmelat yapmak üzere ayırın. Suyunu ise bir tel süzgeçten geçirerek ayrı bir tencereye alın. Şekerini ilave ederek ağdalanıncaya değin şurup kıvamında kaynatın. Litrelik cam şişelere koyup kapağını sıkıca kapatın.