Sıkça Sorulan Sorular

Iç ve dış parazit nedir?

Canlının organlarına veya deri üstü bölgeye tutunarak yaşamlarını sürdüren , bu süreç zarfında tutunduğu canlıya hayati zararlar veren parazitlerin önüne iç dış parazit aşı uygulaması ile geçilebilmektedir.Deri üzerinde,altında veya tüylerde beslenen paratizlere dış parazit denir.İç organlarda yaşayan ve onlardan …

Iç parazit aşısı kaç TL?

İç parazit ilaçlarının uygulanma yoluna göre fiyatları; Enjektabl yöntemiyle uygulanan aşı ücretleri kediler için: 60 ile 80 TL arasında. Oral yolla uygulanan iç parazit ilaçları ücretleri: 50 ile 70 TL arasında. Dış parazitler için kedilere gerçekleştirilen uygulama ücretleri 50 ile 70 TL arasında.

Kedilerde iç dış parazit aşısı kaç ayda bir yapılır?

Kedilerde iç ve dış parazit aşıları 3 aylık periyotlar ile yapılabilmektedir. Tercih edilen aşıya ya da kedinin yaşam şekline göre (örn: kedinin dışarı çıkma alışkanlığına) sürede değişiklik yapılabilir. Bazı kedi dış parazit aşılarının 2 ayda 1 uygulanması gerekir.

Iç dış parazit ne kadar köpek?

Köpek iç dış parazit aşısı fiyatı 2021 listesi şu şekilde; Oral olarak uygulanan Köpek iç parazit uygulamaları 75 ile 90 TL. Enjektabl yöntemiyle uygulanan köpek iç parazit aşısı 100 ile 150 TL. Köpekler için uygulanacak dış parazit uygulamaları 75 ile 90 TL.

Iç dış parazit aşısı ne işe yarar?

İç parazit uygulaması kedilerin bağırsak, karaciğer, kalbinde yaşayan parazitlerin hayat döngülerini kırarak dışkı yolu ile ölmüş şekilde atılmalarına yardımcı olur. Dış parazit uygulaması ile pire ve kenelere karşı aktif koruma amaçlanmaktadır.

Dış parazit ilacı kaç günde etki eder?

Dış parazit mücadelesiGünümüzde geliştirilen etkili ilaçlar sayesinde kedi ve köpeklerde bit, pire, kene gibi dış parazitler artık sorun olmaktan çıkmıştır. Bit ve pireye karşı 3 ay, keneye karşı 45 gün koruma sağlayan, uzun etkili ilaçlar kedi ve köpeklerde ense derisine damlatılarak kullanılmaktadır.

Kedi aşı olmazsa ne olur?

Aşısı yapılmayan kedi ve köpeklerde sanılandan çok daha fazla viral enfeksiyon kapma riski vardır. Özellikle yavru kedi ve köpeklerde bu durum, sıklıkla ölümle sonuçlanmaktadır. Bu ölümlerin sebebi ise bu hastalıkların bilinen bir tedavi şeklinin olmayışıdır.