Sıkça Sorulan Sorular

Belde kanal daralmasına ne iyi gelir?

Yüzme ve yürüyüş önerilmektedir. Cünkü bu tür eylemler sinirlere gelen kan miktarını arttırmakta ve böylece daralmanın belirtilerini azaltmaktadır. Ayrıca size sırt, karın ve bacak adalelerini kuvvetlendiren egzersizler de önerilebilir.

Dar kanal ağrısı nasıl geçer?

Dar kanal tedavisinde ilk aşama ilaç tedavisi, kilo verme ve uygun egzersizlerdir. Ağrının durumuna göre fizik tedavi uygulamaları gündeme gelir. Bu tedavilere cevap alınamıyorsa, ağrı tedavisinde uzmanlaşmış anestezi doktoru tarafından omurilik çevresine yapılacak enjeksiyonlar ve bloklar faydalı olabilir.

Boyun kanal daralmasına ne iyi gelir?

Boyunda Dar Kanal Hastalığının Tedavisi Nasıl Yapılır? Boyunda kanal daralması ilerleyen durumlarda ameliyat ile tedavi edilir. Hastalığın başlangıcında fizik tedavi ve ilaç uygulamaları tercih edilse de kemik yapısında meydana gelen herhangi bir bozulma kendiliğinden düzelemeyeceği için cerrahi müdahale gereklidir.

Dar kanal hastalığı nedir belirtileri?

Lomber Dar Kanalın Belirtileri Nelerdir? Lomber dar kanal kişide her zaman şikayetlere neden olmayabilir. Ancak sırtta ağrı veya his kaybı; bacaklarda ağrı, kramp, uyuşma kuvvetsizlik; idrar kaçırma gibi şikayetler de yaşanabilir. Uzun süre oturma veya ayakta kalma nedeniyle şikayetler fazlalaşabilir.

Dar kanal ameliyatsız tedavi olur mu?

Dar kanal, oluşumu sebebiyle kısaca omurilik kanalında kemikleşme ve bağ dokularının sertleşip sinir elemanlarını sıkıştırması olarak tanımlanabilir. Günümüzde oluşumu tamamlanmış ve sinirlere baskı yapan bir kemiğin ameliyatsız bir şekilde ortadan kaldırılması mümkün olmamaktadır.

Kanal daralmasına Yürüyüş iyi gelir mi?

Yürüyüş, önerilen egzersizlerden sadece bir tanesidir. Egzersiz sinirlere gelen kan miktarını artırmakta ve böylece daralmanın belirtilerini azaltmaktadır.

Kanal daralması fizik tedaviyle geçer mi?

Cerrahide omurganın kanal darlığı olan kısmı çeşitli yöntemlerle genişletilir. Cerrahi sonrasında hasta mutlaka fizik tedavi almalıdır. Fizik tedavide amaç hastanın en kısa sürede normal yaşantısına dönmesini sağlamaktır. Tedavide ameliyat sonrası özel protokol uygulanarak kademeli şekilde ilerlenir.