Sıkça Sorulan Sorular

Diskriminant FormülüKök Bulma Formülü : Diskriminant Δ (delta) ile gösterilmekle birlikte formülü şu şekildedir: ax2 + bx +c=0 denklemin diskriminantı Δ =b2– 4ac ile bulunur.

Denklemin kökü nasıl bulunur?

Denklem kökü bulma örnekleri; 3x-6=5+2x denkleminde kökü bulmak için bilinenler ve bilinmeyenler aynı tarafa alınmalıdır. 3x-2x=5+6 şekline getirirsek işlem yapılacak duruma gelir. Denklemde işlem yapıldığında X=11 cevabı bulunur.

2 dereceden denklemin kökü nasıl bulunur?

Köklerin Bulunmasına Yeni Bir Yaklaşım Bu basit yöntemi inceleyim. ax² + bx + c = 0 denklemini a'ya bölelim x² + (b/a)x + (c/a) = 0. Bu yeni yöntemde köklerin aritmetik ortalaması alınır, -b/2a. Köklerin b-2a' ya eşit uzaklıkta olması gerekeceğinden kökler -b/2a +- t şeklinde yazılabilir.

Diskriminant formülü nedir?

Diskriminant Δ (delta) ile gösterilen matematiksel bir ifadedir. Bununla beraber formülü şu biçimdedir: ax2 + bx +c=0 verilen denklemin diskriminantını ya da deltasını hesaplamak için Δ =b2– 4ac formülü ile işlem yapılır.

Delta 0 dan küçükse ne olur?

c) Δ < 0 yani Δ negatif ise, denklemin gerçel kökü yoktur yani denklemin çözümü bulunamaz.

Deltanin kökleri nasil bulunur?

Diskriminant Formülü – Kök Bulma Formülü : Diskriminant Δ (delta) ile gösterilmekle birlikte formülü şu şekildedir: ax2 + bx +c=0 denklemin diskriminantı Δ =b2– 4ac ile bulunur.

Delta sıfırdan büyükse ne olur?

delta< 0 ise, denklemin reel kökü yoktur. Reel sayılar kümesindeki çözüm kümesi boş kümedir. yani karmaşık sayı mı? delta>0 ise kökler farklı reel sayılardır.

2 farklı gerçel kök ne demek?

ax² + bx + c = 0 denklemi f(x) . g(x) = 0 şeklinde yazılabiliyorsa f(x) = 0 veya g(x) = 0 dır. Δ > 0 ise, denklemin farklı iki gerçel kökü vardır.