Sıkça Sorulan Sorular

Sosyal hizmet okuyanların yorumları

Sosyal Hizmetler Bölümü Mezunları iş bulabiliyor mu?

Sosyal Hizmetler Bölümü mezunları, kamu kurumlarında ve özel kuruluşlarda çalışma imkanı buluyor. Resmi kurumlarda ve memur statüsünde görev yapmak isteyen kişilerin KPSS'ye girerek yeterli puan alması gerekiyor. Fakat özel sektörde çalışmak için KPSS şartı aranmıyor.

Sosyal hizmet lisans staj var mı?

Uygulama dersleri Üniversite ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliği ile yürütülmekte olup, staj faaliyeti kapsamında değildir.

Sosyal hizmet uzmanı kaç saat çalışır?

Bulgular: Bulgular sosyal hizmet uzmanla- rının günlük mesai içinde ortalama3 saat 18 dakikalarını büro işlerine, 3 saat 12 dakika– larını ise mesleki uygulamalara ayırdığını göstermektedir.

Sosyal hizmet uzmanı mı sosyal çalışmacı mı?

Sosyal çalışmacı, sosyal hizmet (sosyal çalışma) bilim ve mesleğinin uygulayıcısı durumunda olan profesyoneldir. … Bu mesleğin İngilizce terminolojideki karşılığı “social worker”dır. Türkiye'de meslek unvanı olarak genellikle social workerın karşılığı olarak “sosyal hizmet uzmanı” unvanı kullanılır.

Sosyal hizmet uzmanı ne kadar maaş alır?

Sosyal Hizmetler Bölümü Mezunları Maaşları Ne Kadar? Mezun olup mesleğe yeni başlayan kişiler memur olarak görev yapıyor ise 3800 civarında maaş almaktadır. Özel sektörde bu rakam değişkenlik gösterebilir; görev yapan mezunlar asgari ücret ve biraz üstünde maaş almaktadır.

Sosyal Hizmetler mezunu anaokulunda çalışabilir mi?

Sosyal hizmet bölümü önlisans mezunu olup iki yıl okul öncesi eğitim kuruluşlarında çalışanlar Kreşte, Gündüz Bakımevlerinde veya çocuk kulüplerinde sorumlu müdür veya grup sorumlusu olabilmektedir. Ayrıca yine bu şartları taşıyanlar hem kurucu hem de sorumlu müdür olabileceği belirtilmektedir.

Sosyal hizmet öğrencileri nerede staj yapar?

Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri. Görme ve İşitme Engelliler Okulu. Huzurevleri.