Sıkça Sorulan Sorular

Tadım kabuklu fıstık

1 kg kabuklu yer fıstığından ne kadar iç çıkar?

Dünyada her yıl 1 milyon ton fıstık üretiliyor. Toplamda Çin'in payı yüzde 50, ABD'nin yüzde 25, Türkiye'nin yüzde 10-15'lerde. 1 kilo kabuklu fıstıktan 550-600 gram fıstık çıkıyor.

Çiğ Yer fıstığının faydaları nelerdir?

İşte yer fıstığının bazı faydaları:

  • Kötü kolesterol seviyesini düşürür ve iyi kolesterol seviyesini yükseltir.
  • Kolon ve mide kanserine karşı büyük bir savaş verir.
  • Kan şekeri seviyesini dengelemeye yardım eder.
  • E vitamini deposudur ve bundan dolayı da cilt sağlığına fazlasıyla yararlıdır.

Kabuklu yer fıstığı nerede yetişir?

Akdeniz, Marmara, Güneydoğu Anadolu ve Batı Anadolu bölgelerinde yer fıstığı yetiştiriciliği yapılır. Aydın, Muğla, Adana, Mersin, Osmaniye, Antalya ve Kahramanmaraş illeri yer fıstığı yetiştiriciliğinde ülkemizde öne çıkan illerdendir.

Kabuklu yer fıstığı kaç kalori?

Kabuklu Yer Fıstığı (Kabuk Yenilmeden) (1 kase, yenilebilen ,kabuğunda elde edilen) içinde 305 kadar kalori mevcut.

1 kg kabuklu Antep fıstığından ne kadar iç çıkar?

BÇ Boz fıstık kullanıyoruz, normalde 1 kilo kabuklu fıstıktan 550 – 600 gram randımanı alınır, bizim kullandığımız fıstıktan 140 – 170 gram iç çıkar.

Kabuklu fıstık kilo aldırır mı?

Yer fıstığının kalorisi, 100 gramlık bir üründe 567 kaloriye tekabül etmektedir. Kalori açısından zengin olmasına rağmen yer fıstığının kilo yapmamaktadır. Bu nedenle yer fıstığını gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Birçok diyetisyen yer fıstığı diyeti yapmayı tavsiye etmektedir.

Çiğ yer fıstığı yenir mı?

Bilimsel olarak “Arachis Hypogea” olarak bilinen yer fıstığı; nugat ve gofret gibi çeşitli ürünlerde sıkça kullanılır. Dünya genelinde yer fıstığı nadiren çiğ yenir. Bunun yerine, çoğunlukla kavrulmuş ve tuzlanmış olarak veya fıstık ezmesi olarak tüketilir.