Sıkça Sorulan Sorular

Turşu yapmak için genellikle en uygun zaman güz dönemidir. Turşuda kullanacağınız meyve ya da sebzenin taze olmasına dikkat etmelisiniz. Mümkünse satın aldığınız meyve veya sebzeleri bir iki gün içinde turşu yapımında kullanın.14 May 2018

Turşu ne zaman olur?

Turşu yaklaşık olarak 15 gün içerisinde olgunlaşır. 15 gün beklenilmesi turşu için yeterlidir. Turşular ışık almayan serin noktalarda saklanması gerekir.

Her mevsim turşu yapılır mı?

Turşu hemen hemen ham olan tüm malzemelerle yapılabilir. Bu sebeple mantık olarak mevsimi yoktur. İster yaz kirazıyla ister kış elmasıyla hazırlayabilirsiniz.

5 kilo turşuya ne kadar sirke ve tuz konur?

5 litrelik kavanozlardan birinin içine 1 su bardağı tuz ve 2 su bardağı sirke eklenir ve tuz üzerine kavanozun üzerini dolduracak kadar su doldurulur ve tuz tamamen eriyene kadar karıştırılır. ( 1 adet yumurta içine atılır eğer batmıyorsa tuzu tamamdır)

Turşu yapımında hangi sirke kullanılır?

Turşu yapımında genel olarak üzüm sirkesi kullanılıyor. Biber turşusu ise en güzel limon sirkesiyle yapılıyor. Turşu yapımının püf noktası ise kullanılan sebze veya meyvelerin taze olmasıdır.

Turşunun olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Yumuşayan malzemelerin üzerinde maya benzeri beyazlıklar oluşuyor. Bu beyazlıklar turşunuzun bozulduğunu ya da bozulmaya başladığının işareti diyebiliriz. Turşunun üzerinde beyaz ve zarımsı bir tabaka oluştuğunda ise bu onun tuzunun eksik ve sirkesinin de eksik olduğu anlamına gelir.

Turşu en az kaç günde olur?

İki, üç hafta iyi bir turşunun olması için yeterli. Bu süre yeter de artar demiyorum çünkü sizin marifetinize ve saklama koşullarınıza göre değişiklik gösterebilir. Turşuyu beklerken onu sık boğaz etmeyin bu arada. İkide bir de başında durup, tadına tuzuna bakmaya çalışmayın.

Turşu malzemeleri ne zaman çıkar?

Yaklaşık 20 ila 25 gün içinde turşular hazır hale gelir. Püf Noktası: Turşu için hazırlanan sebzeler yaralı ve temiz olmalıdır. Turşu yaparken mutlaka iri taneli kaya tuzu kullanılmalıdır.