Sıkça Sorulan Sorular

Yer elması yemeği nasıl yapılır

Zeytinyağlı yer elması nasıl yaparız?

Hazırlanışı

  1. Yer elmalarını soyup yıkayın ve iri iri doğrayın,
  2. Havuçları soyup yıkayın ve yuvarlak yuvarlak doğrayın,
  3. Soğanı yemeklik doğrayın,
  4. Geniş bir tencereye zeytinyağını alın,
  5. Soğanı ekleyip birkaç dakika kavurun,
  6. Üzerine havuçları ve yer elmalarını yayın,

Yer elması yemeğinin yanına ne gider?

Zeytinyağlı yer elması yanına ne gider?

  • Zeytinyağlı yer elması yanına güzel bir tutmaç çorbası yapabilirsiniz.
  • Menünün doyuruculuğunu artırmak için tavuklu makarnayı menünüze ekleyebilirsiniz.

Dec 2, 2014

Yer Elmasıyla hangi yemekler yapılır?

İşte, yer elmasıyla yapılan en lezzetli 9 tarif: 1Yer Elması Çorbası…9Yer Elması Cipsi

  • Elmalı tatlı tarifleri.
  • Enginar tarifleri.
  • Karnabahar tarifleri.
  • Doyurucu çorba tarifleri.
  • Değişik makarna tarifleri.

Mar 10, 2021

Yer elmasının yemeği yapılır mı?

400 gr yer elmasının kabuklarını soyup, iyice yıkayın. 1 adet orta boy patates ve 1 adet orta boy havucun da kabuklarını soyun. … Yer elması yemeği piştikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. İsteğe göre zeytinyağlı yer elması yemeğinin üzerine ince ince doğranmış dereotu serpiştirip, servis edebilirsiniz.

Yer elması nasıl temizlenir?

Yer elması patates gibi toprak altında büyüdüğü için bol su ile yıkanmalıdır. Yıkandıktan sora çıkıntılı kısımları bıçakla kesilir ve patates gibi soyulur. Yer elması saklanacağı zaman ise önce temizlenmelidir. Temizlendikten sonra beş dakika limonlu suda haşlanır ve soğumaya bırakılır.

Pirinçli yer elması nasıl pişirilir?

  1. yer elmasını soyun, iri doğrayın ve soğuk su içinde bekletin.
  2. soğanı yemeklik, havuçu halka doğrayın.
  3. yağ içinde soğanı kavurun, havuçu katın kavurun.
  4. üzerine salçayı katın ve kavurun.
  5. ardından yer elması ve pirinçi katın karıştırın,
  6. üzerine 2 bardak sıcak su, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu,

Yer elmasından turşu olur mu?

Herkese merhabalar😍😍😍 Evet evet yer elması. Çok lezzetlidir yer elması turşusu. Hafif aromatik tadıyla her bahar yaptığım bir turşudur.