Sıkça Sorulan Sorular

Yunan Eğitim Sistemi; ilk, orta ve yüksek öğretim olmak üzere üçe ayrılır. Ek olarak orta öğretimi takiben meslek okulları da bulunur. Yunanistan'da eğitim, okul öncesi, ilk ve orta öğretim olmak üzere 6-15 yaş arası tüm çocuklar için zorunludur. … Her seviyede eğitim için devlet ve özel okullar bulunur.

Yunanistan’da hangi dersler var?

İlkokul seviyesindeki zorunlu dersler din, Yunanca, Matematik, Tarih, Çevresel Çalışmalar, coğrafya, Fen, Sosyal Bilgiler,Sanat dersleri,bir yabancı dil ve beden eğitiminden oluşur.Tüm bu dersler (Çevre ve Sanat dersleri hariç) Orta Öğretim Birinci Devre boyunca zorunludur.

Yunanistanda zorunlu eğitim kaç yıl?

Yunanistan'da lisans eğitimi 4 yıl, yüksek lisans eğitimi 2 yıl ve doktora eğitimi en az 3 yıl sürmektedir. Yunanistan'da AB vatandaşı olmayan öğrenciler için devlet üniversitesi eğitim fiyatları yıllık ortalama 1.500 Euro'dur.

Yunanistan lise kaç yıl?

Zorunlu eğitim, okul öncesi eğitim (bir yıl), ilkokul ve ortaokul eğitimini içerir. İlköğretim (Dimotiko) altı yıl, ortaokul (Gimnasio) üç yıl sürer. Lise eğitimi üç yıl sürer ve düz lise (Enieo Likio) ve teknik meslek okullarından (TEE) oluşur.

Yunanistan’da üniversite sınavı var mı?

Yunanistan'da Üniversite Okumak için Ekstra Sınav Yok Türkiye'de bir sınava girilmesi gerekmiyor. Liseyi bitirmiş olmak yeterli.

Yunanistan Üniversite ücretsiz mi?

AB üyesi ülkelerin öğrencileri için Yunanistan'da yükseköğretime hizmet eden programların çoğu ücretsizdir. Diğer uluslararası öğrenciler için eğitim ücreti yıllık ortalama 16.000 Euro olarak belirlenmiştir. … Yunanistan üniversitelerinde doktora diploması ile bitirilen doktora programları da yer almaktadır.

Yunanistan’da okullar açılacak mı?

Okullar açılıyor: İşte yeni önlemler – Uzaktan eğitime ne zaman geçilecek? Yunanistan'da okullar 10 Ocak 2022 Pazartesi günü, planlandığı üzere, fakat yeni önlemlerle açılacak.

Tanınmış mülteci ne demek?

Tanınmış mülteciler (İkamet Yasası §25/1/1 ve İltica Yasası §3/1 uyarınca) sığınma hakkı verilmiş kişilerle aynı haklara sahiplerdir. Mülteci statüsü, "ırk", din, milliyet, siyasi düşünce veya belirli bir sosyal gruba dahil oldukları için kendi ülkesinde zulüm gören kişilere verilir.