Sıkça Sorulan Sorular

Ziraat bankası açılımı

Ziraat Bankası anlamı nedir?

Ziraat bankası ne demek? (Ekonomi) Çiftçilerin tarımsal kredi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 1863 yılında Mithat Paşa tarafından Zirai Kredi Sandığı olarak kurulmuştur. 1888 yılında ise Ziraat Bankası adını aldı.

Ziraat Bankası sahibi kim?

Ziraat Bankası'nın sahibi kimdir? Ziraat Bankası yüzde 100 Türk sermayesi ile kurulmuş, tüm hisseleri ile devlete ait bir kamusal sermayeli bankadır.

Ziraat Bankası nasıl bir bankadır?

Türkiye'de bankacılık sektörünün kurucusu ve ülke ekonomisinin lokomotifi olan Ziraat Bankası 1863 yılında kurulmuştur. Yaygın şube ağı ve geniş ürün yelpazesi ile en hızlı ve uygun maliyetli hizmeti müşterilerine sunan Banka, 157 yılı aşkın bir süredir değişimin öncüsü ve lideri konumundadır.

Ziraat Bankası kime satıldı?

Ziraat Bankası

SloganBir bankadan daha fazlası
Net gelir₺9,653 milyar (2020 yılı itibarıyla)
SahibiTürkiye Varlık Fonu
Çalışan sayısı25.697
WebsiteZiraatBank.com.tr

Ziraat Bankası amacı nedir kısaca?

❗1863'te özel bir kanunla Mithat Paşa tarafından memleket Sandıklar adıyla kuruldu. ❗Türkiyede tarımı ve özellikle hayvancılığı desteklemek için kurulan bir bankadır. ❗Ziraat Bankasının kuruluş amacı,tarımı,çiftçiyi ve hayvancılığı desteklemektir. … ❗Türkiyenin önde gelen bankalarından biridir.

Ziraat Bankası görevi nedir?

1- Satılması mümkün olan gayrimenkul rehini ve kuvvetli kefalet karşılığında çiftçiye kredi kullandırmak, 2- Faiz karşılığında tevdiat kabul etmek, 3- Ziraat'e ilişkin sarraflık ve aracılık işleri yapmak olarak belirlenmiştir.

Ziraat Bankası özel mi devlet mi?

Türkiye'de kamu mevduat bankası olarak hizmet veren devlet bankaları şu şekildedir: T.C. Ziraat Bankası: Türkiye'nin ilk bankasıdır ve 1863 yılında kurulmuştur. Bireysel ve kurumsal müşterilere hizmet vermekte olup mevduat, kredi ve kredi kartı gibi ürünler sunmaktadır.