Sıkça Sorulan Sorular

Özel hastanelerde sigorta geçerli mi

Özel Hastanelerde SGK Geçerli mi? Özel hastanelerde SGK anlaşması bulunuyorsa geçerlidir. SGK anlaşmalı özel hastanelerde, SGK'lı vatandaşlar daha uygun fiyatlara tedavi olabilirler. Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırarak da sadece katılım payı ödeyerek ücretsiz olarak özel hastanelerden sağlık hizmeti alınabilir.

Özel hastaneler sigortalıdan para alıyor mu?

SGK ile anlaşmalı özel bir hastanede muayene olmanız durumunda, masraflarınızın belli bir kısmı SGK tarafından karşılanır. SGK'dan geriye kalan muayene ücretini ise cebinizden karşılarsınız. İşte, bu talep edilen tutara da SGK fark ücreti denmektedir.

Özel sağlık sigortası için SGK şart mı?

Özel Sağlık Sigortasından yararlanmak için SGK'lı olmanıza gerek yoktur. Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında ise bu durum geçerli değildir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarında geçerliyken Özel Sağlık Sigortası'nın geçerlilik alanları daha çeşitlidir.

SGK ile anlaşmalı özel hastaneler ne kadar ücret alabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı hastaneye muayene için giden sigortalı 15 lira katkı payı ödüyor. Devlette muayene başına alınan katkı payı 5 lira. Özel hastaneler ayrıca SGK'nın ödediği tedavi ücretinin yüzde 200'ü kadar fark ücreti de talep edebiliyor.

Özel hastanede SGK indirimi ne kadar?

Örneğin SGK'lı kişinin özel hastaneye gitmesi durumunda 200 TL'lik bir oranda ödeme yapacaksa, özel hastane de yüzde 200 oranında fark ücretinde bulunursa, hasta özel hastaneye 300 TL ödeme yapacaktır, 100 TL'lik olan kısım SGK tarafından karşılanacaktır.

Özel hastaneler hangi durumlarda para alamaz?

Elektrik çarpması sonucunda özel hastanelerin acil servislerine gidildiğinde ücret ödenmemektedir. Donma ısı çarpması için ödeme yapılmamaktadır. İç kanamaya ve kanamaya neden olabilecek kırıklar, omurga kırıkları, yanıklar ve göz yaralanmaları sonucunda özel hastanelerin acil servislerine ödeme yapılmamaktadır.

Özel hastanelerde kimlerden ücret alınmaz?

İşte, ücret alınmayacak 9 tedavi!

  • Acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri.
  • Yoğun bakım hizmetleri.
  • Yanık tedavisi hizmetleri.
  • Kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri)
  • Yenidoğana verilen sağlık hizmetleri.
  • Organ, doku ve kök hücre nakilleri.

Özel sağlık sigortası neyi karşılamaz?

Özel sağlık sigortaları, genellikle isteğe bağlı gerçekleştirilen operasyonları ve bu operasyonlardan doğabilecek komplikasyonları karşılamıyor. Ek olarak poliçe tarihinden önceki durumlar ve anlaşmalı olmayan kurumlardan yaptırılan işlemler de yine kapsam dışı kalıyor.