Sıkça Sorulan Sorular

Öğrenim kredisi borçlarının vergi dairesine devri

KYK borcu vergi dairesine ödenmezse ne olur?

KYK borcu ödenmezse günlük gecikme zammı uygulanır. Gecikme zammıyla beraber borç şu şekilde hesaplanır: Alınan toplam kredi + Yİ-ÜFE ilavesi + borç ödenmezse aylık yüzde 1.40 gecikme zammı.

KYK borcu neden vergi dairesine yönlendirildi?

KYK borçları vaktinde ödenmezse birikebiliyor. Bu yüzden de borçlar Vergi Dairesi'ne yönlendiriliyor. … Adrese ulaştıktan sonra e-İşlemler menüsünden Borç Sorgulama ve Ödeme seçeneğinin üstüne gelerek, Öğrenim ve Katkı Kredisi Borcu Sorgulama ve Ödeme seçeneğini tıklamanız isteniyor.

KYK borcu icralık olur mu?

KYK Öğrenim Kredisini Ödeyemeyenler için İcra Takibi Başlar mı? … İşte KYK'dan yapılan resmi açıklama; Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu Kuruluş Kanunu'nun 17. maddesinde, "Borç taksitlerini zamanında ödemeyenlerin birinci defada borçlarının bir seneliği, tekrarında ise tamamı ivedilik kazanır.

Öğrenim kredisi borcu nasıl ödenir?

KYK kredi ve yurt ödemelerinizi Bankamız ATM'lerinden, İnternet Şubesi'nden gerçekleştirebilirsiniz. KYK kredi ve yurt ödemelerinizi KYK kredi ve yurt ödemeleriniz için kyk.ziraatbank.com.tr(Bu sayfa yeni pencerede açılacaktır) adresinden herhangi bir banka kartıyla veya kredi kartıyla yapabilirsiniz.

KYK borcu nereden ödeme vergi Dairesi?

Ödemeler Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr" veya "e-devlet – www.turkiye.gov.tr" üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla da yapılabiliyor.

Öğrenim kredisi borcu ödenmezse ne olur?

ÖĞRENİM KREDİSİ BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR? Taksitleri daha sonraki bir tarihte ödeyenler zamanında ödememiş sayılırlar. Bu durumda gecikme faizi eklenmesinin yanı sıra ilk aşamada borçların bir yıllığı, tekrarında ise tamamı ödenmediği takdirde borç Vergi Dairesi Müdürlüklerine devrediliyor.

Öğrenim kredisi borcunu nasıl öğrenirim?

Borç ve taksitlerinizi Kurumumuzun www.kyk.gov.tr internet adresindeki “Öğrenim / Katkı Kredisi Geri Borç Sorgulama ”nden sorgulamak veya 444 1961 nolu çağrı merkezinden Kredi Dairesi Başkanlığı Bilgilendirme Servisini aramak suretiyle öğrenebilirsiniz.