Sıkça Sorulan Sorular

1915 köprüsü son durum

Çanakkale 1915 köprüsü kaç yıl işletilecek?

Yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkarılan “1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu” Projesini, Türk ve Güney Koreli firmalardan oluşan Daelim–Limak–SK–Yapı Merkezi Ortak Girişimi, 16 yıl 2 ay 12 gün işletme süresi teklifiyle kazandı. Proje, 88 km otoyol ve 13 km bağlantı yolu olmak üzere toplam 101 km uzunluğundadır.

1915 Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada müjdeli haberi verdi. Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 26 Şubat Cumartesi günü açılacağını duyurdu.

1915 Çanakkale Köprüsü ne durumda?

5 bine yakın çalışanın 24 saat aralıksız sürdürdüğü çalışmalarla köprü tamamlanma aşamasına geldi. 318 metre yüksekliğiyle Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanıldığı 18 Mart tarihini simgeleyen köprünün Gelibolu ve Lapseki yakalarındaki kulelerinin tamamlanmasının ardından ana halatların montajı yapıldı.

Çanakkale köprüsü güzergahı hangi köylerden geçecek?

Çanakkale Boğazı Köprüsü Projesi iki kesimden meydana gelecek. Otoyolları oluşturan birinci kesim İstanbul Silivri İlçesi, Tekirdağ Marmara Ereğlisi, Çorlu, Süleymanpaşa, Malkara, Çanakale Gelibolu, Lâpseki, Çan, Yenice Balıkesir Balya ve Merkez İlçelerinden geçecek. Bu bölümün toplam uzunluğu 277.6 kilometre olacak.

Çanakkale Köprüsü Kaç yıllığına?

14. Proje'nin işletmesi ne zaman başlayacak ve kaç yıl sürecektir? 1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu'nun 18 Mart 2022 yılında hizmete açılması hedeflenmektedir. Projenin yapım dahil toplam süresi 16 yıl 2 ay 12 gün olup, bu süre sonunda 1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Karayolları Genel Müdürlüğü'ne devredilecektir.

Osmangazi Köprüsü kaç yıl sonra devlete geçecek?

Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden 11 yıl sonra kamulaşacak.

Çanakkale köprüsü geçiş ücreti ne kadar?

AÇILIŞI 18 MART 2022'DE Sona yaklaşılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçen Bakan Adil Karaismailoğlu, merak edilen soruların cevaplarını çıktığı canlı yayında açıkladı. Merak edilen köprü ücreti ile ilgili soruyu da yanıtlayan Karaismailoğlu, geçiş ücretinin 15 Euro olacağını bildirdi.