Sıkça Sorulan Sorular

657 sayılı devlet memurları kanunu 36 maddesi

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin "Ortak Hükümler" Bölümünün (A) bendi 12/d fıkrasında "Memuriyette iken veya memuriyetten ayrılarak (87 nci maddeye tabi kurumlarda çalışanlar dahil) üst öğrenimi bitirenler, aynı üst öğrenimi tahsile ara vermeden başlayan ve normal süresi içinde …

657 SK 36 C Hizmeti nedir?

Değerlendirilecek hizmet süresinden sadece özel sektörde geçen süre 12 yılı geçemez. … şu şekilde anlaşılması gerekmektedir: Bir kimse, 657 sayılı Kanunun 36/C maddesine göre kamu kurumları dışında 20 yıl hizmet yaptıktan sonra memuriyete girerse bu hizmetin ¾'ü 15 yıla (20*3/4=15) tekabül eder.

Devlet memurluğundan çıkarma cezasını kim verir?

(3) Devlet memurluğundan çıkarma cezası için disiplin amirleri tarafından yaptırılan soruşturmaya ait dosya, memurun bağlı bulunduğu kamu idaresinin yüksek disiplin kuruluna tevdiinden itibaren azami altı ay içinde bu kurulca karara bağlanır.

657 ye tabi memurlar hangileri?

Bu Kanun, Genel ve Katma Bütçeli Kurumlar, İl Özel İdareleri, Belediyeler, İl Özel İdareleri ve Belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda, kanunlarla kurulan fonlarda, kefalet sandıklarında veya Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüklerinde çalışan memurlar hakkında uygulanır.

657 ye tabi Devlet memuru ne demek?

657 sayılı kanunun tam olarak adı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'dur. … Bu Kanun, Devlet memurlarının hizmet şartlarını, niteliklerini, atanma ve yetiştirilmelerini, ilerleme ve yükselmelerini, ödev, hak, yüküm ve sorumluluklarını, aylıklarını ve ödeneklerini ve diğer özlük işlerini düzenler.

4 C ne demek?

4c sistemi, devlet memuru olarak hizmet eden kadrolu çalışanları kapsar. Ayrıca Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı'nın ortak görüşüne göre belirli bir adet ve ücret sınırı içinde sözleşme ile çalışanlar da bu gruba dahildir.

Memur hizmet sınıfları nelerdir?

Memur sınıfları şu şekildedir;

  • Genel idare hizmetler sınıfı
  • Teknik hizmetler sınıf.
  • Sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfı
  • Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı
  • Avukatlık hizmetleri sınıfı
  • Din hizmetleri sınıfı
  • Emniyet hizmetleri sınıfı
  • Jandarma hizmetleri sınıfı

Devlet memuru kaç yıl ceza alırsa memurluktan atılır?

Kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olan kişi memuriyete kabul edilemez. (657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer.