Sıkça Sorulan Sorular

Antep usulü biber dolması

Urfa usulü biber dolması nasıl yapılır?

Urfa Usulü Etli Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce biberlerin içi oyulur.
  2. İç harcı için kıyma, küçük küçük doğranmış soğan, sarımsak ve biber, baharatlar eklenerek yoğurulur.
  3. Üzerine biraz yağ eklenerek karıştırılır.
  4. Biberlerin içi doldurulur.
  5. Yağlanmış tepsiye dizilir.
  6. Üzerine yağ ve tuz gezdirilir.

Kıymalı Biber Dolması harcı nasıl yapılır?

Soğanları minik bir şekilde küp küp doğrayarak geniş bir kaseye alın. Sarımsağı ve domatesi aynı kase içerisine rendeleyin. Pirinçleri nişastası çıkana dek güzelce yıkayın ve suyunu süzerek kaseye ekleyin. Kıymayı, 1 yemek kaşığı salçayı, 1/2 çay bardağı zeytinyağını ve tüm baharatları kaseye ekleyin.

Kuru Biber Dolması hangi yöreye ait?

Hem pratik hem de aşırı lezzetli olan kuru patlıcan dolması özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinde çok meşhur lezzetlerden biridir.

Kuru dolmaya ne kadar su konur?

1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı sumak, 2 yemek kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyip kavurmaya devam edin. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene dek pişirin.

Kuru dolma içi nasıl hazırlanır?

Karışık Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru patlıcan ve kuru biberleri çok yumuşamayacak kadar haşlayıp süzdürün.
  2. Bir kaseye kıyma, soğan, pirinç, ezilmiş sarımsak, nar ekşisi, tüm baharatlar ve zeytinyağı ekleyip güzelce yoğurun.
  3. Haşlanmış kuru patlıcan ve biberlere kıymalı harcı çok fazla olmayacak şekilde doldurun.

Etli kuru dolma içi nasıl hazırlanır?

Antep Usulü Etli Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce pirinçleri yıkayalım, sonra sebzeleri minik minik doğrayalım.
  2. Ardından tüm malzemeleri bir yerde toplayıp, iyice karıştıralım.
  3. Dolmaları doldurup, tencereye dizelim.
  4. Üstüne biraz tuz serpip, yarım limon sıkalım ve 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim.

Kıymalı dolma harcı nasıl hazırlanır?

Kıymamızı derin bir kaba koyuyoruz, yıkanmış pirinç ve bulguru ekliyoruz. Domates ve soğanımızı rendeleyip ekliyoruz. Yeşilliklerimizi yıkayıp incecik doğrayıp karışımımıza tüm malzemelerle birlikte ekleyip yoğuruyoruz. İster biber dolması isterseniz de etli yaprak dolması yapımında kullanabilirsiniz.