Sıkça Sorulan Sorular

Aşırı bitkinlik ve uyku hali

Aşırı yorgunluk ve uyku hali nasıl geçer?

Sürekli uyku hali, kansızlık ya da kalsiyum eksikliğinin giderilmesiyle birlikte zaten kendiliğinden ortadan kalkacaktır. İlaç tedavisi ve demir ya da kalsiyum takviyesi yapılması tedavide en çok tercih edilen metottur.

Aşırı halsizlik neyin belirtisi?

Halsizlik, fiziksel veya psikolojik nedenlerden kaynaklanabilen güç kaybı, yorgunluk ve fiziksel zayıflık hissidir. Çoğu halsizlik vakası soğuk algınlığı, grip gibi bir viral enfeksiyondan veya stres, aşırı kafein, çok çalışma, uykusuzluk, kötü beslenme gibi nedenlerden kaynaklanabilir.

Halsizlik bitkinlik yorgunluk neden olur?

Kronik yorgunluğun nedenleri kişinin yaş grubuna göre de değişiklik gösterebilir. Genç insanlarda iş stresi, kansızlık, depresyon veya düşük tansiyon gibi sebepler yorgunluğa neden olurken, daha yaşlılarda diyabet, börek, kalp ve karaciğer sorunları da yorgunluğa neden olabilir.

Sürekli halsizlik yorgunluk uyku hali hangi doktora gidilir?

Kronik yorgunluk belirtileri yaşayan kişilerin sağlık kuruluşlarının iç hastalıkları (Dahiliye) bölümüne gitmeleri gerekir. Uzman doktor gerek görürse romatoloji, fiziksel tedavi ve rehabilitasyon, endokrinoloji gibi bölümlere de yönlendirebilir.

Sürekli uyuma isteği hangi vitamin eksikliği?

Beslenme ve ilaç takviyesi ile tedavisi mümkündür. Gayet sakin geçen ve enerji harcanmayan günlerde görülen uyku isteği, zaman zaman kalsiyum eksikliğinden meydana gelir. Kan oranındaki kalsiyum yetersizliği sürekli uyku halinde olmak yönünde enerjinizi düşürebilir ve sizi uyumaya teşvik eder.

Aşırı uyuma isteği neden olur?

Dr. Barış Metin, “En sık uyku apnesi denilen durumda aşırı uykululuk görüyoruz. Uyku apnesinde gece nefes durmalarına bağlı olarak verimli uyunamaz ve gündüz çok fazla uyuklama oluşur. Bunun yanında narkolepsi denilen hastalıkta ani bastıran uyku atakları olur.

Aşırı yorgunluk belirtileri nelerdir?

Kronik yorgunluk belirtileri nelerdir?

  • Sürekli bitkinlik ve uyku hali.
  • Kas ve eklem ağrıları
  • Boğaz ağrısı
  • Karın ağrısı
  • Enerji kaybı
  • Mide bulantısı ve kusma.
  • Unutkanlık ve bilişsel performansta düşüş
  • Uyku düzeninde ve kalitesinde bozukluklar.