Sıkça Sorulan Sorular

Başarı testleri, çocukları değerlendirmede kullanılan ve çocukların ne bildiğini ve ne yapabildiğini ölçen testlerdir. Belli bir öğrenme sürecinin sonunda elde edilen bilgi, beceri ve anlayışı ölçen bu testler güçlü ve zayıf olunan alanları belirler ve başka yapılması gereken testleri önerir.

Başarı testi nasıl yapılır?

Standart Bir Başarı Testi Geliştirmenin Aşamaları

  1. Testin amacını belirleme.
  2. Kullanılacak ölçme aracının türünü belirleme.
  3. Ölçülecek hedeflere uygun belirtke tablosu hazırlama.
  4. İlk madde havuzunu oluşturma.
  5. Maddelerin gözden geçirilmesini sağlama.
  6. Madde ön denemesi yapma.
  7. Pilot uygulama yapma.
  8. Madde analizi yapma.

Standart basari testi nedir?

Standart başarı testleri, öğrencilerin içinde bulundukları özel koşulları dikkate almayan ve herkese genel olarak uygulanıp sonuçları genele göre değerlendirilen başarı testleridir. Öğretmen yapımı başarı testleri ise öğretmenlerin sınıflarında öğrencilerine uygulamak üzere geliştirdikleri başarı testleridir.

Standart testler nelerdir?

Standart testler, uygulanan kişi sayısına göre bireysel – grup testleri; cevaplandırılması için verilen zamana göre hız – güç testleri olarak ayrılır. Bireylerin zihinsel ya da akademik yetenekleri hakkında bilgi toplamak ve bireyin geleceğe yönelik başarısını yordamak ( tahmin etmek) amacı ile kullanılan testlerdir.

Wechsler Bireysel Başarı testi Nedir?

Orijinal Wechsler Bireysel Başarı Testi 1992'de David Wechsler tarafından yayınlanırken, 4-8 yaş arasındaki kişilerin akademik yeteneklerini değerlendirmek için tasarlanmıştı. … Önceki versiyonlara kıyasla daha fazla akademik bilgiye odaklanan test genel olarak okul ve kliniklerde uygulanıyor.

Tanıma testi Nedir?

Benton ve arkadaşları tarafından geliştirilen Yüz Tanıma Testi, sağ hemisfer arka kısımlarının lezyonları durumunda ortaya çıkan yüz tanıma bozukluğunu değerlendiren bir nöropsikolojik testtir.

Kişilik testlerinin amaçları nelerdir?

İnsan kaynaklarının sıkça kullandığı kişilik envanteri testi ile çalışanlara uygun ortamın yaratılması ve eğitim planlamalarının yapılması amaçlanır. İşe alma sürecinde uygulanan testler aynı zamanda kişinin hem iletişim becerileri hem de zihinsel ve duygusal zekâsı hakkında fikir sahibi olunmasına katkı sağlar.

Projektif testler ne demek?

Projektif Testler

  • Çocuklar İçin Algı Testi – CAT. 3-10 yaş arasındaki çocuklara uygulanır. …
  • Tematik Algı Testi – TAT. 9-10 yaştan itibaren yetişkinlere de uygulanır. …
  • Rorschach Testi. Çocuk, genç ve yetişkinlere uygulanır. …
  • Louisa Düss Psikanalitik Hikâyeler Testi. …
  • Aile Çiz Testi. …
  • Goodenough Harris Adam Çizme Testi.