Sıkça Sorulan Sorular

Beslenme ve diyetetik iş imkanları

Diyetisyenlik iş imkanları, oldukça geniştir. Diyetisyenler; üniversitede akademisyen olarak görev alabilir, eğitici diyetisyen olabilir, halk sağlığı merkezlerinde çalışabilir, sağlık kuruluşlarında ve kliniklerde görev yapabilir, beslenme ile ilgili kurumlarda (spor merkezi vb.) hizmet verebilir.

Beslenme ve diyetetik mezunları iş bulabilir mi?

Beslenme ve Diyetetik mezunları devlet ve şehir hastanelerinde çalışabilir. Özel bir klinik açıp beslenme danışmanlığı yapabilir. Beslenme ve Diyetetik mezunlarının çalışabileceği diğer kurumlar: Bakım evleri, kreşler, onkoloji ve diyabet üniteleri, aile sağlığı merkezleri, sağlık ocakları ve danışmanlık merkezleri.

Diyetisyenler ne kadar maaş alıyor?

Mesleğe yani başlayan diyetisyen maaşı : 5,750 TL. 10 Yıl deneyimli diyetisyen maaşı : 6.500 TL. 20 Yıl deneyimli diyetisyen maaşları : 7.000 TL'dir.

Diyetisyenlik geleceği olan bir meslek mi?

Bu konuda diyetisyenlik mesleğini seçen öğrenciler üzerinde yapılan araştırmada; diyetisyenlik mesleğinin toplumda saygınlığı olan, kişiliklerine uygun, popüler, çalışma alanlarının yaygın, iş imkânı olan bir meslek olduğu vurgulanmıştır.'' …

Diyetisyen Atamaları Nasıl olur?

Diyetisyenlerin kamu kurumlarında çalışmak için Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) 90'nın üzerinde puan alması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı'nın en son yaptığı atamada en düşük puan 90,834 oldu. Ataması yapılmayan çok sayıda diyetisyen içinde olanağı olanlar kendi işyerini açıyor.

Diyetisyenler günde kaç saat çalışır?

Haftalık çalışma sürelerinin ortalama 39.9±10.1 saat, günlük oturarak çalışma süresi ortalama 4.83±2.87 saat, günlük ayakta çalışma süresi ortalama 3.03±1.45 saattir. Yaklaşık üçte biri (%33.7) hafta sonlarında da çalışmaktadır.

Diyetisyenler hastanede çalışır mı?

Türkiye'de diyetisyenler en fazla tedavi ve yönetim alanlarında çalışmaktadırlar. Halen Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde 564, üniversite hastanelerinde 185, özel sağlık kuruluş larında 443 olmak üzere toplam 1182 diyetisyen çalışmaktadır (4).

Diyetisyen Doktor olabilir mi?

Diyetisyenlik mesleği zayıflama doktorluğu değildir. Zaten diyetisyenler de doktor değillerdir. Tamamen doktordan ayrı bir sağlık çalışanıdır.