Sıkça Sorulan Sorular

Beyin kanaması geçiren

Beyin kanaması geçiren hasta iyileşir mı?

Beyin kanamasından kurtulanlar için iyileşme yavaştır. Azınlık bir grup, beyin kanaması sonrası felçten sonraki 30 gün içinde normal bir şekilde hayatına geri dönebilir.

Beyin kanamasında ilk kaç saat önemli?

Beyin kanamasında ilk 2 saat hayati önem taşıyor” Beyin kanaması (Anevrizma), ani ve şiddetli baş ağrısı, bulantı, kusma, konuşma güçlüğü, baş dönmesi gibi bazı belirtilerle ortaya çıkan ve geç kalındığında tedavisi mümkün olmayan hasarlara yol açabilen çok ciddi bir sağlık sorunudur.

Beyin kanaması Gecirince ne olur?

Beyin kanaması geçiren hastaların bir tarafları felç olur. Beyin kanaması geçiren kişilerin ayak ve ellerinde kısmi felçler görülebilir. Kanama ayrıca konuşma merkezinin yakınlarında gerçekleştiği durumlarda konuşma güçlüğüne hatta konuşamamaya sebep olabilir.

Beyin kanaması geciren birine ne yapilmali?

Beyin kanaması geçiren hasta, yoğun bakım ünitesinde takibe alınır ve genellikle ameliyat ile tedavi edilir. Ameliyat sonrası hastanın uyanma süresi geçirilen cerrahi işlemin zorluğuna bağlı olarak değişiklik gösterir. Narkozun etkisi geçtikten sonra hastanın ilk 24 saat içinde uyuması önlenmelidir.

Beyin kanaması kaç ayda iyileşir?

Beyin kanaması sonrası iyileşme; beynin etkilendiği bölgeye ve etkilenme şiddetine göre değişebilir. Hafif felç durumunda genellikle 3-6 ay içerisinde iyileşme gözlenir. Ancak el ile ilgili ince motor beceriler diye tanımlanan hassas el hareketlerinin düzelmesi biraz daha fazla zaman alabilir.

Beyin hasarı ne kadar sürede iyileşir?

Araştırmalar beyin hasarı sonrası nörolojik düzelmenin ilk 6 ay içinde en fazla olduğunu göstermiştir. Bununla birlikte beyin hasarı sonrası iyileşme 2 yıla kadar hızlı bir şekilde devam eder. Bu süreçte kapsamlı bir fizik tedavi ve rehabilitasyon programı hastanın kazanımlarını maksimuma çıkartacaktır.

Kafa darbeleri ne zaman tehlikeli?

Kafa Travması geçirmiş bir hastada; Bilinç kaybı ya da bilinç bulanıklığı, bulanık görme, vücutta kasılmalarının olması, denge kaybı, baş dönmesi ve/veya baş ağrısı, kulak ya da burundan saydam bir sıvının gelmesi ya da kulak kanaması gibi belirtilerin olması durumunda mutlaka ileri değerlendirme gereklidir.