Sıkça Sorulan Sorular

Bypass nasıl yapılır

Ameliyat genel anestezi uygulanarak gerçekleştirilir. Göğüsten alınacak damar için göğüs kemiği, kemik testeresi yardımı ile kesilerek göğüs kafesi açılır. Genelde sol göğüsteki meme atardamarı kullanılır. Bacaktan alınacak toplardamar için bacakta kesi işlemi yapılarak, bypass için yeteri uzunlukta damar çıkarılır.09-May-2020

Bypass ameliyatında ölüm riski var mıdır?

Bypass ameliyatları günümüzde artık %1-3 gibi oldukça düşük ölüm riski ve ilaç tedavisi ve stentlere göre daha konforlu ve daha uzun yaşam süreleri ile başarı ile uygulanmaktadır.

Bypass ameliyatı olan kişi kaç yıl yaşar?

Ameliyat sonrası kurallarına uyulursa genellikle 8- 10 yıl sorunsuz bir yaşam sağlanır. İlk 1 ay sırt üstü yatmaya dikkat edin.

Bypass açık kalp ameliyatı mı?

Genel anlamda göğüs kemiğinin açıldığı bu çeşit ameliyatlara açık kalp ameliyatı adı verilir. Günümüzde açık kalp ameliyatı en fazla koroner bypass adı verilen kalbi besleyen damarların daraldığı veya tıkandığı kalp hastalarına uygulanmaktadır.

Baypas ameliyatı ne kadar sürer?

Koroner baypas ameliyatları üç ila altı saat arasında sürmektedir. Çalışan kalpte baypas ameliyatlarıda yaklaşık aynı sürede tamamlanır.

Açık kalp ameliyatı ölüm riski var mı?

Açık kalp ameliyatlarında ölüm oranı yüzde 1'in altındadır. Ameliyattan sonra hastalar ömürlerini kalp açısından sağlıklı sürdürmektedirler.

Bypass olan kalp krizi geçirir mi?

Bypass sonrası tıkanma riski stentlere göre daha azdır. İşlem sonrası Kalp krizi oranı daha düşüktür. Ancak felç oranı stent takılmasına göre daha yüksektir.

Bypass olan kişi kalp krizi geçirir mi?

Koroner Bypass ameliyatı ile tedavi olan hastalarda, hem kalp krizi geçirme ve hem de ölüm oranları daha düşük bulunmuştur. İnme oranı ise, Bypass olanlarda % 5.2 iken, Stent grubunda % 2.4 tespit edilmiştir.