Sıkça Sorulan Sorular

Düzeltme ve cevap hakkı nedir

Cevap ve düzeltme hakkı, (diğer adıyla tekzip) kişi ve kuruluşların, kendileriyle ilgili yayınlar konusunda, aynı araçtan yararlanarak düşüncelerini açıklama, kendilerini savunma ve böylece yanlış beyanları düzeltme olanağı sunan temel bir haktır.24-Feb-2012

Düzeltme ve cevap hakkı hangi haklardandır?

E. Düzeltme ve Cevap Hakkı Düzeltme ve cevap hakkı, ancak kişilerin haysiyet ve şereflerine dokunulması veya kendileriyle ilgili gerçeğe aykırı yayınlar yapılması hallerinde tanınır ve kanunla düzenlenir.

Tekzip hakkı ne demektir?

Kişinin Kendisine karşı söylenilen sözleri veya kendisine yöneltilmiş olan kişilik hakkını ihlal eden herhangi bir haysiyeti Ve Şerefi aşağılayıcı bir yayını yalanlanması tekzip ile olur. Kısaca kişinin kendine yöneltilmiş ithamlara cevap hakkı diyebiliriz.

Tekzip nedir hangi amaçla kullanılır?

Tekzip kelimesi, doğru olmayan gerçekliğinden şüphe edilen durumlar için kullanılan bir kavramdır. … Tekzip kelimesi hukukta, bir kimse hakkında gerçeğe aykırı ve onuruna dokunacak şekilde yayın yapıldığı taktirde o kişiye tanınan hak anlamına da gelmektedir.

Tekzip kararı ne demek?

İşte bu gibi saldırılar ve hak ihlalleri durumunda kanun, hakları ihlal edilen kişilere bir cevap ve düzeltmede bulunabilme ve bunu aynı medya araçları yoluyla duyurabilme imkanı vermektedir. İşte buna genel olarak cevap ve düzeltme yani tekzip denilir.

Düzeltme ve cevap hakkı hangi kanun?

Cevap ve düzeltme hakkı dayanağını doğrudan Anayasa'dan alır. Buna göre Anayasa'nın 32. Maddesi'nde, Düzeltme ve cevap hakkı, ancak kişilerin haysiyet ve şereflerine dokunulması veya kendileriyle ilgili gerçeğe aykırı yayınlar yapılması hallerinde tanınır ve kanunla düzenlenir.

7 Sınıf Sosyal Bilgiler tekzip nedir?

Tekzip ne demek 7 sınıf? Bir yayın kuruluşunda yayınlanmış asılsız bir haberi yalanlamak veya düzeltmek amacıyla yapılan habere tekzip denir. Doğru olmayan haber demektir.

Tekzip yayınlanmazsa ne olur?

GEREKEN SÜREDE YA DA HİÇ YAYINLANMAZSA, YAYIMLANMA SÜRELERİNİN BİTİMİNDEN İTİBAREN ON BEŞ GÜN İÇİNDE TEKZİP İSTEYEN İLGİLİ, BULUNDUĞU YER SULH CEZA HAKİMLİĞİ'NE BAŞVURUR. SULH CEZA HAKİMİ KARARINI, ÜÇ GÜN İÇİNDE VE DURUŞMASIZ OLARAK VERİR.