Sıkça Sorulan Sorular

Eken biçer konan göçer

Eken biçer konan göçer ne demek?

Eken Biçer Konan Göçer Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Dünyada her şey olacağı yere varır. Ekin ekiyorsan ektiğini bir gün biçersin. Bir yerde konaklıyorsan elbet bir gün göçer gidersin.

Eken biçer ne demek?

Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü'ne göre "rüzgar eken fırtına biçer" atasözü; "tepki çekecek bir iş yapan kimse sert tepkilerle karşılaşır." Anlamına gelir. Etrafında bulunanlara her zaman kötülük yapan kimseler sonunda mutlaka büyük kötülükler ile karşılaşırlar.

Konan göçer ne demek?

[1] Dünyada hiçbir şey sürekli olarak aynı durumda kalmaz.

El kazanı ile aş kaynamaz ne demek?

El Kazanı İle Aş Kaynamaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Eğer kişi önemli bir iş yapıyorsa, bu işi başkalarının yardımıyla sonlandıramaz. Çünkü bu durumda yardımcının yardımını kesmesiyle iş yarıda kalabilir.

Rüzgar eken fırtına biçer yaptığı kötülüklerin cezasını çekiyor deyim mi atasözü mü?

Rüzgar eken fırtına biçer atasözü herhangi bir konuda öfke ile davranan ve sonucunda ise zarar gören kişiler için kullanılan önemli bir atasözüdür.

Meyve veren ağaç taşlanır ne anlama gelir?

Meyve veren ağaç taşlanır atasözünün TDK sözlüğünde göre anlamı şudur; – 'Bilgili, hünerli, işinde başarılı olan kimseler kıskanılır, eleştirilir ve işlerini yapmaları zorlaştırır.

Eden bulur deyimi ne demek?

[1] Bir durumun nasıl sonuç doğuracağı, işin başında belli olur: Başkasına kötülük edenin başına kötü işler gelir; inlemekten kendini alamayacak kadar ağır olan hasta ölür.