Sıkça Sorulan Sorular

Elma pastanın tarifi

Fazla elma ile neler yapılır?

Elma ile yapılan kurabiyeler dışında pekmezi, reçeli, elmalı keki, sirkesi, elmalı tartı, şerbetli tatlısı ve hatta elmanın kereviz ile salatası bile yapılır. Cevizle, tarçınla mis kokulu tadına doyulmayan elmalı kekleri yapılır. Elmalı kek severler ise kurabiyesini sevenler kadar düşkündür bu lezzete.

Elmalı kurabiyenin hamuruna ne konur?

Elmalı Kurabiye (Parçalanmayan Hamur) Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1 paket margarin oda sıcaklığında.
  2. 1 paket vanilya.
  3. 1 paket kabartma tozu.
  4. 1 çay bardağı sıvı yağ
  5. 1 çay bardağı yoğurt.
  6. 1 çay bardağı pudra şekeri.
  7. 1 adet yumurta.
  8. Alabildiğince un.

Nov 22, 2016

Elmalı pastanın hamuruna yumurta konulur mu?

Yoğurma kabınızda tereyağını, pudra şekerini, yumurtayı, sütü, yağı krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra kabartma tozunu ve unu katarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. … Yuvarlak açtığınız hamuru, 8 eşit parçaya bölün. Her parçaya dengeli iç malzemesini koyup, sarma sarar gibi sarın.

Elmalı Pasta hangi elmadan yapılır?

İç harcı için: 1 yemek kaşığı tereyağı 2 adet yeşil elma (tercihe göre) 1 su bardağı şeker.

Ekşi elmalar nasıl değerlendirilir?

Ekşi Yeşil Elmayı Tek Başına Yemeyi Sevmeyenler İçin Birbirinden Tatlı 13 Tarif

  1. Yeşil Elmalı Kek. …
  2. Ekşi Elmalı Bisküviler. …
  3. 3. Ekşi Yeşil Elma Marmelatı …
  4. Elma Tatlısı …
  5. Atıştırmalık elma çubukları …
  6. Yeşil Elma Tatlısı …
  7. 7. Yeşil Elma Detoks Çorbası …
  8. 8. Cevizli Yeşil Elma Tatlısı

Fazla elma nasıl saklanır?

Elmaların serin, karanlık ve yeterince nem alan bir yerde saklanması çok önemlidir. Havalandırması olan bir kiler bu iş için çok uygundur: eğer elmalarınızı saklayacağınız mekanın nem oranı yeterli değilse bu sorunu odaya su dolu kaplar koyarak çözebilirsiniz.

Elmalı pasta hamuru nasıl yapılır?

Derin bir kaba 125 gr tereyağ, yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 adet yumurta koyun. Üzerine 10 yemek kaşığı şeker, yarım paket kabartma tozu, yarım paket vanilya ve azar azar un ekleyin. Tüm malzemeleri ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.