Sıkça Sorulan Sorular

Fırında palamut sosu

Soslu palamut balığı nasıl yapılır?

Soslu Palamut Nasıl Yapılır?

  1. İri halkalar halinde soğan ve domates doğrayın. …
  2. Palamutları takoz olarak kesin ve içlerini temizleyin. …
  3. Balığınızı bu sosa koyarak yaklaşık 2 saat kadar marine ettikten sonra ızgarada pişirin.
  4. Lezzetini arttırmak için, doğradığınız soğan ve domates halkalarını da ızgara da közleyebilirsiniz.

Fırında soslu palamut nasıl yapılır?

Fileto doğranmış palamutları yıkayıp süzün ( ben bu işlemi balıkçıda yaptırıyorum). Bu arada sosu hazırlayalım, soyulmuş sarımsağı tuzla dövelim, üzerine sıvı yağ ,tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine balıkları hazırladığımız sosu iki tarafına da sürüp dizelim .

Palamut nasıl daha lezzetli olur?

Palamut fırında, haşlanarak, kızartılarak, buğulama şeklinde, tavada ya da pilaki şeklinde pişirilip afiyetle yenebiliyor. Diğer balıklara nazaran daha az yağlı bir balık olması nedeniyle kızartması başka balıklara kıyasla daha hafif oluyor. Tavası en sevilen ve tüketilen hali.

Izgara palamut balık sosu nasıl yapılır?

Sos için; tüm taze baharatları saplarından ayırın ve yapraklarını ince kıyın. Sarımsakları da kıyıp, ezin ve bu karışıma ekleyip,son olarak limon suyu,tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp sos elde edin ve balığın üzerine dökerek servis edin. Roka ve limon dilimlerini balığın yanında servis edin.

Soslu palamut nasıl pişirilir?

Domates, biberler ve sarımsağı robotta sos kıvamında olacak şekilde çekelim. Bir kaba aktarıp, içine limon suyunu ekleyelim. Soğanı rendeleyelim ve suyunu avcumuzla sıkarak, sosa ekleyip posasını atalım. Karabiber ve pul biber haricindeki tüm baharatları sosa katıp karıştıralım.

Yağlı kağıtta palamut nasıl yapılır?

Palamutları marine edin. Soğan, domates, limon ve zeytinleri halka doğrayın. Yağlı kağıda palamutu ve diğer malzemeleri yerleştirin. Tuz, karabiber, doğranmış maydanoz ve zeytinyağı ilave edip, önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.

Fırında palamut balık buğulaması nasıl yapılır?

İki eşit parçaya bölüp tuzladığınız palamutları domateslerin üzerine dizin. Limon dilimleriyle süsleyin. Defne yaprağı ve tane karabiberleri fırın tepsisine alın. Zeytinyağını balıkların üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.