Sıkça Sorulan Sorular

Güvem yaban mersini

Latince adı Prunus spinosa olan güvem , yaban mersini (blueberry) meyvesi ile bir akrabalığı yoktur. Güvem Mavimsi mor meyveleri, yaprakları ve dikenli gövdesi ile tanınır. Çalı formlu olup kış aylarında yapraklarını döker. Yöresel satıcılar tarafından yanlış isimlendirelerek yaban mersini adıyla satılmaktadır.May 21, 2020

Güvem eriğinin faydaları nelerdir?

Güvem-Çakal Eriğinin belli başlı faydaları şunlardır: Kabızlık için ve özellikle midesi zayıf olan çocuklara veriliyor. Prostat Büyümesinde, Akne ve Sivilce için kullanılıyor. Kan temizleyici, idrar söktürücü, terletici özellikleri sayesinde zayıflamaya çok etkili olabildiği söylenir.

Güvem eriğinin kilosu ne kadar?

Eskişehirli pazarcı Erol Subaşı, Bursa'nın Uludağ yamaçlarında kendiliğinden yetişen ve daha çok ünlülerin tercih ettiği meyve olarak bilinen 'güvem eriği'ni kilosu 5 liradan satıyor. Çakal eriği de denilen meyve, uzmanlara göre başta meme kanseri olmak üzere birçok hastalığa iyi geliyor.

Yaban mersini diğer adı nedir?

Yaban mersini (Vaccinium myrtillus), veya ayıüzümü fundagiller (Ericaceae) familyasından ılıman iklimlere alışmış bir üzümsü meyve türüdür.

Yaban eriği neye iyi gelir?

– Bağışıklık güçlendirerek vücudu hastalıklardan korur. Özellikle grip aylarında tüketilmesi tavsiye edilir. – İştahsızlığa iyi gelir. Kilo düzenleyici bir etkiye sahiptir. İştah kesici bir özelliği de bulunmaktadır.

Çakal eriğinin tadı nasıl?

Ekşi bir tadı olan güvem eriği ile ilgili yapılan araştırmalarda yüksek oranda antikanserojen maddeler içerdiği ortaya çıktı. Özellikle meme kanserini önlediğini söyleyen alternatif tıp uzmanları, aile öyküsünde kanser olanların tüketmesini tavsiye ediyor.

Güvem eriği nasıl tüketilir?

Sonbahar aylarında yetişen güvem eriğinden; meyve suyu, marmelat ve reçel yapılır. Bunun yanı sıra meyveden çay da yapılır. Bu çay da kandaki tüm toksin ve yağları temizler. Sıfır yağ içerdiğinden şeker hastalarının da kolayca tüketebileceği bir meyvedir.

Karamuk yaban mersini mi?

İşte kahramanımız olan yabanmersini de bunlardan biridir. Kardeşleri ise karadut, mürver, ahududu, böğürtlen, karamuk, çilek, frenküzümü, kırmızı üzüm, kara üzüm, kızılcık, kuşburnu vb'dir ki, bunlara nar ve vişneyi de ilave etmek gerekir.