Sıkça Sorulan Sorular

Ilahiyat hazırlıkta yatay geçiş olur mu

9- Hazırlık okuyorum, yatay geçiş yapabilir miyim? Evet, merkezi yerleştirme (Ek-1 Madde) ile yatay geçiş yapabilirsin.07-Jan-2022

Ilahiyat hazırlıkta yatay geçiş var mı?

Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci, hazırlık sınıfı, ara sınıflar ve son sınıf dahil olmak üzere yatay geçiş için başvuru yapabilir.

Bölümler arası yatay geçiş nasıl yapılır?

Bölümler Arası Yatay Geçiş Şartları * Üniversite not ortalamasının 2.00'dan yüksek olması gerekir. * Gireceği bölümün aldığı puan türüne göre puanının – 15 yada +15 puan sınırı arasında olması gerekir. Puan sınırında kişinin yerleştirildiği süreç baz alınır. * Yatay geçişe başvurular LYS'den 1 ay önce başlar.

Hazırlıkta GANO var mı?

Hazırlık sınıfı ortalamaya dahil edilmediği için hazırlık sınıfında gano ile yatay geçiş imkanı bulunmamaktadır.

Ilahiyat hazırlık geçme notu nasıl hesaplanır?

MADDE 16-(1) Hazırlık sınıfında başarı notu 100 üzerinden en az 60'tır. Öğrencinin yılsonu başarı notu, yıl içi başarı notu ortalamasının % 60'ı ve yılsonu sınavının % 40'ı alınarak hesaplanır. Yılsonu sınavından öğrencinin alacağı not 70'ten aşağı olamaz.

Hazırlık okurken yatay geçiş olur mu?

– Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş (Ek-1 Madde): Yatay geçiş içinmevcut üniversitende en az bir dönem okumuş olmak şartı vardır. Bunun dışında hazırlık sınıfı dâhil her sınıfta yatay geçiş mümkündür.

Hazırlık sınıfı öğrencileri yatay geçiş yapabilir mi?

Taban puanı tutturmak kaydı ile hazırlık sınıfı ve son sınıf dahil her sınıfa yatay geçiş yapılabiliyor. Özel yetenek ile öğrenci alan bölümlere yatay geçiş yapmak mümkün değil. … Öğrenci yatay geçiş yaptığı bölüm/üniversiteden memnun kalmazsa, bir sonraki dönem eski bölümüne geri dönebiliyor.

Farklı bir bölüme yatay geçiş yapılır mı?

Üniversiteye yerleştikten sonra isterseniz tekrar üniversite sınavına girmeden de okuduğunuz bölüm değiştirmek mümkün. Bu geçişlere de programlar arası yatay geçiş deniliyor. Bu geçişi okuduğunuz üniversitede başka bir bölüme geçerek de yapabilirsiniz. Buna da kurum için yatay geçiş deniliyor.