Sıkça Sorulan Sorular

Kapalı akciğer ameliyatı

Kapalı akciğer ameliyatı kaç saat sürer?

Rutin bir akciğer ameliyatı yaklaşık 4-5 saat sürer. Hasta cerrahi yoğun bakım ünitesine çıkarılır ve genellikle 24 saat sonra servise alınır. Ameliyat sonrası hastanın idrar sondası, 2 adet göğüs boşluğuna yerleştirilmiş dreni bulunur bu drenlerden içeride birikmemesi gereken sıvı hava toplanır.

Kapalı akciğer ameliyatı nasıl yapılır?

(ETS) endoskopik Kapalı Akciğer Ameliyatı yöntemidir. Bu yöntemde Endoskopik Kamera kaburgalar arasından yapılan 1,2 veya 3 adet 1 cmlik kesilerden göğüs boşluğuna ilerletilir. Görüntü video ekranına yansıtılır, kesilerden içeriye özel cerrahi aletler ilerletilerek işlem gerçekleştirilir.

Akciğer ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?

Ameliyat sonrasında hastanede genellikle 5-10 gün arasında kalınması gerekmektedir. Bu dönemden sonra hastalar artık normal günlük yaşantılarına yavaş yavaş döneceklerdir.

Akciğer ameliyatı riskli mi?

Bu anlamda birçok cerrahi işleme göre riski yüksek bir ameliyat olduğu söylenebilir. Bilimsel çalışmalarda akciğerden bir parçanın çıkarılması yani lobektomi işlemi için verilen risk yüzde 2-3 civarındadır. Ancak bu oranların içinde ek hastalığı nedeniyle risk faktörü yüksek hastalarında olduğu unutulmamalıdır.

Kapalı akciğer ameliyatı sonrası ağrılar ne kadar sürer?

Ameliyat sonrası göğüs ağrısı beklenen bir durumdur. Ameliyata bağlı olarak gelişir ve 24-48 saat içerisinde azalır. Hastalar 2. Gün normal hayatlarına dönebilir.

Akciğer kanseri ameliyatından sonra kaç gün hastanede kalınır?

Ameliyat Sonrası Normal Yaşantıya Ne Zaman Dönülür? Genellikle ilk 3-7 gün hastanede geçmektedir. Hasta, taburculuktan 10 gün sonra kontrole çağrılmaktadır.

Pnömonektomi nasıl yapılır?

Pnömonektomi, akciğer kanseri hastalarında bir akciğerin yerinden tamamen çıkarılmasına dayanan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntem her ne kadar kanserle savaşta sıkça kullanılsa da, sadece tek akciğerde yer alan kanserli dokular için geçerlidir.