Sıkça Sorulan Sorular

Kuru üzüm reçeli nasıl yapılır

Reçel tenceresinin içerisine toz şeker ve kuru üzümlerin süzülen suyunu aktarın. Şeker eriyinceye kadar şerbeti karıştırın. Kaynama noktasına ulaşan şerbet koyulaşınca, içerisine süzgeçde bekleyen kuru üzümleri ilave edin. Yaklaşık 25-30 dakika boyunca kaynayan reçel kıvamını almaya başlayacaktır.23-Feb-2019

Oktay Usta üzüm reçeli nasıl yapılır?

Yıkanmış üzümleri tencereye koyup üzerine şeker,karanfil ve su ilave edip 40 dakika pişirin. Limon suyu ve vanilyayı ilave edin.Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun.Servis yaparken ceviz yada fındık koyarak süsleyebilirsiniz.

Kuru üzüm marmelatı nasıl yapılır?

Üzümleri saplarından ayırıp yıkayalım. İyice süzüldükten sonra kat kat bir üzüm bir şeker tencereye koyalım. 1 saat bekletelim. Ocağa alıp karıştırarak şekeri eriyene kadar kaynatalım. Kaynayınca altını kısıp arada karıştırarak yarım saat pişirelim.

Üzüm reçeli kaç dakika kaynatılır?

Kısık ateşte 30 dakika kadar kaynattığınız reçel karışımına çubuk tarçını katıp yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Temiz bir tabağa damlattığınız reçeli soğutup kıvamını kontrol edin.

Nefis Yemek Tarifleri üzüm reçeli nasıl yapılır?

Üzüm Reçeli Tam Ölçülü Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye üzümü şekeri suyu alıp ocağı yakıyoruz.
  2. Kaynayınca üzerinde olan köpükleri alıyoruz.
  3. Rengi kuru üzüm rengi olana kadar kaynatıyoruz.
  4. Yarım limon sıkıp 2 dk kaynatıp ocağın altını kısıp şişelere dolduruyoruz .

Çekirdekli beyaz üzüm reçeli nasıl yapılır?

İlk önce su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Şeker iyice eriyince bu şuruba yıkanıp tanelere ayrılmış üzümleri ilave edin. Önce harlı ateşte iyice kaynatın, sonra altını kısıp kısık ateşte kıvama gelene kadar pişirin. Arada karıştırıp kontrol edin ve kaşıktaki son damla zor düşüyorsa olmuş demektir.

Çekirdekli üzüm reçeli nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Üzüm taneleri salkımından ayrılıp yıkanır ve süzgece konulur.
  2. Su ve şeker derince bir tencerede şeker eriyene kadar kaynatılır.
  3. Suyu süzülen üzüm taneleri eklenir.
  4. Reçel kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınır.
  5. Üzerinde oluşan köpük varsa alınır.
  6. Reçel koyulaşıp kıvam alana kadar kaynatılır.

Beyaz üzüm marmelatı nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Üzümler tek tek ayrılıp temizlendikten sonra yıkanır.
  2. Bir tencere konuşan üzümün içine 1 çay bardağı su eklenerek kaynatılır.
  3. Üzümler yumuşayınca blendır ya da ronda kullanılarak ezilir.
  4. 1,5 su bardağı şeker ve tereyağ ilave edilerek istenilen kıvama gelene kadar kaynatılır.
  5. En son limonun suyu eklenir.