Sıkça Sorulan Sorular

Patlıcanla yapılabilecek yemekler

Patlıcanla ne tür yemekler yapılır?

"Patlıcan Yemekleri – Patlıcanlı Yemekler "

  • Tavuklu Zade Kebabı
  • Patlıcan Çullama.
  • Macar Kebabı
  • Meftune.
  • İmam Bayıldı
  • Mualla Yemeği.
  • Köfteli Şehzade Kebabı
  • Fırında Porsiyon Musakka.

Patlıcanla etsiz neler yapılır?

Etsiz Patlıcan Tarifleri :

  1. İmambayıldı
  2. Közlenmiş Patlıcan Köftesi (Kıymasız)
  3. Közlenmiş Patlıcan Salatası
  4. Köz Patlıcan Çorbası
  5. Köz Patlıcanlı Gavurdağ Salatası
  6. Şakşuka (Manço)
  7. Tahinli Patlıcan Ezmesi.
  8. Zeytinyağlı İmambayıldı

Fırında patlıcan yemeği nasıl yapılır?

Fırında Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar alacalı soyulur, küp küp doğranır.
  2. Biberler önce uzunlamasına ikiye bölünür ardından doğranır.
  3. Biber ve patlıcan bir fırın kabının için yerleştirilir, tuz, karabiber ve 4 yemek kaşığı yağ gezdirilir.
  4. 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirilir.

Patlıcan yemeği nasıl yapılır?

Patlıcan yemeği yapılışı Yemekler soğanlık doğranır. Kırmızı biber ve yeşil biber içleri boşaltılarak yemeklik doğranır. Tencereye zeytinyağı eklenir üzerine soğanlar eklenip rengi değişmeye başlayınca üzerine biberler eklenir. Biberler kavrulunca suyu süzülen patlıcanlar ilave edilir.

Patlıcanın acısını gidermek için ne yapmalı?

Özellikle patlıcanları közleyecekseniz ve acılarını almak istiyorsanız yüzeyine bıçakla minik delikler açabilirsiniz. Ardından üzerine tuz ilave edip soğuk suda bekletebilirsiniz. Bu şekilde 10-15 dakika kadar suda bıraktıktan sonra sudan çıkarıp kurulayarak közleyip ya da pişirebilirsiniz.

Cıgırtma nasıl yapılır?

Patlıcan Çığırtma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları güzelce yıkayın ve alacalı olarak soyun. …
  2. Bir kaseye su ve tuz koyun. …
  3. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
  4. Biberleri yıkayın ve ortadan ikiye keserek çekirdeklerini ayırın. …
  5. Zeytinyağını bir tencereye alın ve kızdırın.

Fırında etsiz patlıcan yemeği nasıl yapılır?

Fırında Etsiz Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar boydan 4'e bölünür ve parmak boyunda doğranır, tuzlayarak yarım saat bekletilir. …
  2. Soğan piyazlık doğranır. …
  3. Bütün sebzeler bir kaba alınır. …
  4. Patlıcan yemeği 180-200 derecede fırında 30 dakika piştikten sonra üzerindeki alüminyum folyo alınır.

05-Jul-2015