Sıkça Sorulan Sorular

Ihlamur, çayı geleneksel olarak sakinleşmek ve ateş düşürmek için kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle kışın soğuk havalarda limon ve balla birlikte içilen ıhlamur çayı, soğuk algınlığı, grip, öksürük, nezle gibi hastalıklara karşı korur. Metabolizmayı ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Ihlamurun içine pekmez konur mu?

Öksürük tedavisinde; 1 kahve fincanı pekmez, 1 adet limon ile karıştırılır. Bu karışım,Demlenmiş ılık bir bardak ıhlamura eklenerek içilebilir. Özellikle Hurma ve andız pekmezlerinin kuru öksürüğü giderdiği bilinmektedir.

Ihlamur kırmızı olunca içilir mi?

Eğer yaprak ıhlamur kullanılırsa, ilk demleme anından itibaren çözelti kırmızı renkli olur. Kırmızı renkli olursa, zararlı mıdır? Zararlı değildir ama yapısındaki maddeler değiştiği için yararlı etkisi, ayrıca hoş kokusu ve tadı da kaybolmuştur” diyor.

Ihlamuru kimler içemez?

Ihlamur, faydaları kadar yan etkileri de bulunan bir bitkidir. Kalp rahatsızlığı geçmişi ya da riski bulunuyorsa kişi ıhlamur tüketmemelidir. Uzun zamanlı ve yoğun tüketilmesi kardiyotoksik etkiye neden olabilir. Bunun dışında hamileler ve emziren hanımlara tavsiye edilmez.

Pekmeze limon sıkmak neye iyi gelir?

Tatlı yeme isteğini azaltıyor. Aynı zamanda vücudu serbest radikallerden, yani zararlı maddelerden koruyor. Hem tatlı yeme isteğini azalttığı hem de kan dolaşımını hızlandırdığı için kilo vermek isteyenlere de destek olan pekmezlimon karışımı, daha uzun süre tokluk sağlıyor, zayıflamak isteyenlere destek oluyor.

Öksürük için pekmez nasıl kullanılır?

MALZEMELER. Keçiboynuzu ya da üzüm fark etmez bir su bardağı pekmeze yarım çay bardağı içe suyu da katarak bir cezvede kısık ateşte kaynatınız. Daha sonra tereyağını içine katınız. Katı hale gelen bu karışımı ılık halde sabah akşam olmak üzere birer yemek kaşığı tüketiniz.

Öksürük için hangi pekmez iyi gelir?

Keçiboynuzu pekmezi: Pekmezlerin en şifalısı olarak değerlendirilir. Astım hastalarına tavsiye edilebilir, içerdiği gallik asit akciğerlere etkisi bulunan güçlü bir antioksidandır. Bronşit hastalığına, öksürük sıkıntısı olanlara iyi gelir.

Ihlamur kanı sulandırır mı?

Kan sulandırıcı bitkiler arasında zencefil, zerdeçal, ıhlamur, kırmızıbiber, üzüm çekirdeği, papatya ve tarçın en önde gelenlerdir. Bu bitkilerin taze formları, toz halindeki baharat formları ya da bitki çayı formlarının hepsinde kan sulandırıcı etki olup çok dikkatli kullanılmalıdır.