Sıkça Sorulan Sorular

Peygamber efendimizin torunu türkiyede

Peygamber Efendimizin torunu Hazret-i Hasan (r.a.)ın soyundan gelenlere "şerif" deniliyor. Hazret-i Hüseyin (r.a.)ın soyundan gelenlere de "seyyid" deniliyor.22 Sept 2014

Peygamber soyundan gelenler var mı?

Kısacası, Peygamber Efendimiz'in soyundan gelen ama adı bilinmeyen birçok seyyid ve şerif bulunur. Hz. Muhammed (SAV)'in nesli kızı Hz.Fâtıma ve damadı Hz.Ali'den devam etmiştir. Oğulları Hz.Hasan ve Hz.Hüseyin'den gelen zürriyet bugüne kadar ulaşmıştır.

Peygamber soyundan gelenler kimlerdir?

Seyyid (Arapça: سيد), İslam peygamberi Muhammed'in kızı Fatıma ve torunları Hasan, Hüseyin, Zeynep, Rukiyye ve Ümmü Gülsüm'ün soyundan olduğu inanılanlar genel olarak bu adla anılır. Hanımlar için Seyyide sıfatı kullanılır.

Türkiyede kaç seyyid var?

TÜRKİYE'NİN GURURU Dünya Seyyidler ve Şerifler Kültür ve Araştırma Derneği Genel Başkan Hüseyin Zerraki, net rakam olmamakla birlikte dünyada 20 bin Seyyid aile olduğunu ve bu nefsi pak ailelerden 10 binden fazlasının Türkiye'de ikamet ettiğini söyledi.

Seyyid olduğumuzu nasıl anlarız?

Seyyid olmanın tek temel ölçütü vardır; Hz. Muhammed'in ailesi, yani Ehl-i Beyt'e mensubiyettir. … Torunu Araştırmacı-yazar, ehlibeyt ve nakibül eşraf uzmanı Seyyid Hüseyin Ağaçkıran, bu soydan gelenlerin elinde 'Nesep Şeceresi' bulunmasının şart olduğunu belirtti.

Peygamber efendimiz soyundan gelenler nerede?

Peygamber Efendimiz (S.A.V) hazretlerinin soyundan gelen kutlu zatların bir araya geldiği Dünya Seyyidler ve Şerifler Kültür ve Araştırma Derneği merkezi İstanbul'da kuruldu.

Peygamber efendimizin Arap mı?

Muhammed için “Aslen Arap olmayıp zamanla Araplaşmış Arap” anlamında “Musta'ribe Arap” ifadesinin kullanıldığını görmekteyiz. Bu noktada en önemli itiraz, hiçbir peygamberin babasının, yani peygamberlerin atalarının müşrik olamayacağı inancıdır.

Biz hangi peygamberin soyundan geliyoruz?

PEYGAMBERLERİN BABASI HZ. Muhammed'in de (s.a.v.) soyundan geldiği Hz. İbrahim'e (a.s.) bütün Peygamberlerin babası anlamına gelen "Ebü-l Enbiya" denir.