Sıkça Sorulan Sorular

Sadece turkiyede uretilen urunler

Türkiye fındık, kiraz, incir ve kayısı üretimi ve ihracatında dünyada lider konumda bulunuyor. Dünyada fındık üretiminin yüzde 67'sini, kirazın yüzde 26'sını, incirin yüzde 27'sini ve kayısının yüzde 23'ünü tek başına sağlayan Türkiye, bu ürünlerin üretiminde dünyada birinci sırada yer alıyor.Aug 18, 2019

Türkiye Yöresel Ürünler Nelerdir?

Şehirlerin Kendine Özgü Yöresel Ürünleri

  • Domates Salçası (Antalya) …
  • Acı Biber Sosu (Adana) …
  • Tarhana (Uşak) …
  • Taze Fındık (Düzce) …
  • Nar Ekşisi (Hatay) …
  • Çilek Reçeli (Çanakkale) …
  • Organik Petek Bal (Tunceli)

Aug 21, 2014

Geleneksel ürünler nelerdir?

İllere göre geleneksel gıdalar Bolu: Bolçi (Bolu çikolatası), fındık reçeli, şakşak helvası, keş, karakılçık pirinci, Mengen peyniri, cevizli 4 divan helvası, uhut (Buğday tatlısı), hoşmerim, boz armut turşusu, kızılcık tarhanası, kaşık sapı, keşkek, düğün çorbası, Mudurnu saray helvası, çukundur hoşafı.

Yöresel ürün ne demek?

Yöresel ürünler bir bölgeye ait olan ürünler ile üretilen çeşitli yemeklere ve içeceklere verilen isimdir. … Bu sayede ülkemizde hemen hemen her bölgede o bölgenin iklimine özel olarak yetişebilen birçok farklı ürün bulunmaktadır. Bu ürünler kullanılarak üretilen yiyecekler, içeceklere yöresel ürünler denilmektedir.

Yöresel gıda nedir?

Yöresel gıdalar ise, üretimi ve tüketimi aynı bölgede/yörede olan, bulunduğu alanın ekonomik kalkınmasını teşvik eden gıda şeklinde tanımlanmaktadır. Bölgesel özellikli gıdalar da yöresel gıdalar gibi üretimin bulunduğu bölgede/yörede gerçekleşmesi şartını içermektedir.

Türk kültürüne ait yemekler nelerdir?

İşte sizin için derlediğimiz ve ünü dünyanın dört bir yanına yayılmış meşhur Türk yemekleri

  1. Döner Kebap. Döner, dünyanın neresine gidilirse gidilsin bulmanın mümkün olduğu ve belki de dünyanın en tanınmış yemeklerinden. …
  2. Baklava. …
  3. Şiş Kebap. …
  4. Lahmacun. …
  5. İskender Kebap. …
  6. Zeytinyağlı Sarma. …
  7. Köfte. …
  8. Künefe.

Neden yöresel ürünler?

Doğal yöresel ürünlerin tercih edilmesinin bir diğer nedeni de sindirim sistemini zorlamaması ve sancı vermemesidir. Genelde sindirim sistemi doğal olmayan ürünler yüzünden oldukça yoğun bir şekilde zorlanmaktadır ve bu durum vücudunuz da istenmedik durumların meydana gelmesi yönünde ciddi rol oynamaktadır.

Geleneksel ürün adı nedir?

Kanuna göre bir adın “geleneksel ürün adı” olarak tanımlanabilmesi için ilk şart, “coğrafi işaret kapsamına girmemesi ve ilgili piyasada bir ürünü tarif etmek için geleneksel olarak en az 30 yıl süreyle kullanıldığının kanıtlanması”dır.