Sıkça Sorulan Sorular

Topluma hizmet uygulamaları dersi

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi, öğrencilerimizin toplumsal duyarlılık ve farkındalık, işbirliği, dayanışma, etkili iletişim ve öz değerlendirme becerilerini desteklemek amacıyla toplumsal bilincin uygulamalı olarak kazandırıldığı bir derstir.

Topluma hizmet için neler yapabiliriz?

THP, insanlara çeşitli açılardan yardımcı olmak amacıyla öğrenciler tarafından düzenlenen, bir öğretmenin veya okulda çalışan bir kimsenin danışmanlığında yürütülen projelerdir.

Topluma hizmet Uygulamaları dersinin amaçları nelerdir?

Topluma Hizmet Uygulamaları dersinin amacı, öğrencinin toplumsal sorumluluk bilincini arttırmak, toplumsal sorunların çözümünde aktif rol almasını sağlamak, toplumsal gerçekliklere ait farkındalığını geliştirmek, toplum ile işbirliği, dayanışma ve iletişim içinde olmasını sağlamak ve özdeğerlendirme becerisini …

Topluma hizmet Uygulamaları dersi zorunlu mu?

Topluma Hizmet Uygulamaları (THU) dersi, Eğitim Fakültelerinin öğretim programlarında Yüksek Öğretim Kurulu tarafından yapılan değişiklikler çerçevesinde 2006–2007 öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlayan zorunlu bir derstir.

Topluma hizmet Uygulamaları dersi kaç saat?

Topluma hizmet uygulamaları dersi; 1 saati teorik, 2 saati uygulama olmak üzere haftada toplam 3 saat ve 2 kredilik zorunlu bir derstir.

Topluma hizmet Dersi neden önemlidir?

Öğrenciler ilerde ihtiyaç duyacakları, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, etkili iletişim kurabilme takım halinde çalışma ve problem çözme becerilerini geliştirirler. Topluma hizmet uygulamaları, gerekli zemin sağlandığında öğrencilerin toplumsal problemler konusunda duyarlılığının artmasına yardımcı olabilir.

Topluma hizmet kimlerin görevidir?

2006 yılından bu yana Topluma Hizmet Uygulamaları dersi uygulanmaktadır. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi ile hizmet götürülmesi hedeflenen kişiler; Muhtaç ve Yoksullar, Engelliler, Yaşlılar, Çocuklar, Gençler, Kadınlar, Mahkûmlar, Mülteciler ve Göçmenlerdir.

Vakıfların topluma hizmet kapsamında ele alınabilecek işlev ve görevleri neler olabilir?

Toplumun çeşitli ihtiyaçlarını gidermeye yönelik kurulan vakıfların sosyal güvenlik ve sosyal yardım, sosyal sorumluluk ka- zandırmak, sosyal çatışmayı engellemek ve sosyal bütünleşmeyi sağlamak gibi sosyal politika işlevleri bulunmaktadır.