Sıkça Sorulan Sorular

Yökdil mühendislik hangi alan

YÖKDİL hangi alanda sınava girmeliyim?

YÖKDİL'de fen, sosyal ve sağlık alanlarının sınavları birbirine denktir. Zorluk seviyeleri birbirine çok yakındır. Hangi alanda akademik kariyerinize devam edecekseniz o alandan sınava girmenizi tavsiye ederiz. Bu akademik yaşantınızda da size çok büyük avantaj sağlayacaktır.

YÖKDİL fen bilimleri ne demek?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri, Sağlık Bilimleri) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır.

Mimarlık YÖKDİL hangi alan?

YÖKDİL İngilizce sınavı; fen, sağlık ve sosyal olmak üzere üç temel bilim alanında yapılmaktadır. Aldığınız lisans ya da lisansüstü eğitim hangi alana uygun düşüyorsa, YÖKDİL'e o alandan girebilirsiniz. Örneğin, mimarlık eğitimi almış bir adaysanız, sınavda Fen Bilimleri alanını tercih etmeniz uygun olur.

YÖKDİL sosyal ne demek?

Yökdil ( Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı),Sosyal, Fen ve Sağlık Bilimleri alanlarında İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dil yeterliliğini ölçmek ve değerlendirmek amacıyla yapılan bir sınavdır.

YÖKDİL ve YDS farkı nedir?

YÖKDİL VE YDS FARKI NEDİR? Yökdil Sınavı eski ÜDS gibi Sağlık, Sosyal ve Fen Bilimleri olarak üç temel alana ayrılan sınavdır. YDS ise her alandan soru cevaplamanız beklenen bir sınavdır. … YÖKDİL daha çok kurumsal alanlarda geçerliliği olan, YDS ise akademik alanlarda daha çok geçerliliği olan bir sınavdır.

TUS için hangi YÖKDİL?

TUS ve DUS sınavlarından başarılı olan adayların yerleştirme işlemlerinin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliklerini ispatlamaları gerekir. Bunun için YDS, YÖKDİL SAĞLIK ya da TIPDİL sınavlarından minimum 50 almaları gerekmektedir.

YÖKDİL mi daha kolay YDS mi?

Sınavın zor bölümlerinin başında gelen okuma parçaları ise YDS'de daha uzun ve parça başına 4'er soru iken, YÖKDİL'de daha kısa okuma parçaları ve beraberinde 3 soru geliyor. Bunun yanı sıra, YÖKDİL sorularını oluşturan cümle ve metinlerin sınavın genelinde daha kısa ve kolay anlaşılır olduğunu söylemek mümkün.