Sıkça Sorulan Sorular

Çilekli şeker yapımı

Evde çilek şekeri nasıl yapılır?

Adımlar

  1. Adım 1. Öncelikle tencereye su ve şekeri ekliyoruz. …
  2. Soğuk suya şekerli karışımdan ekliyoruz. 10 saniye bekleyip kıtır kıtır olmuş mu kontrol ediyoruz. Eğer kıtır değilse kaynatmaya devam ediyoruz. …
  3. Kaynama işlemi olana kadar çilekleri ve yapacağınız diğer meyveleri tahta şişe geçiriyoruz.

Apr 23, 2020

Tanghulu nasıl yapilir?

Su ile şekeri tenceremize alıyoruz. Kısık ateşte 10 dk. ara ara karıştırarak 4 dakika yüksek ateşte karıştırarak kaynatıyoruz. Bir bardak soğuk suyun içine azıcık döktüğünüzde camlaşıp çıtırdıyorsa olmuş demektir. Daha sonra kürdana batırdığımız meyveleri şerbete batırıp yağlı kağıda alıyoruz.

Kaynatılmış şeker nasıl yapılır?

Şeker ve su güzelce bir tencereye alınır. Üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyu da ilave edilip, aşağı yukarı 10/15 dakika kaynatılır. Soğuk suya biraz karışımdan dökülür, eğer şeker dibe şekille çöküyorsa bu tam kıvam bulduğunu göstermektedir.

Kıtır şeker nasıl yapılır?

Toz şekeri tenceremize alıyoruz ve kesinlikle hiç kaşık değdirmeden arada tencereyi sallayarak şekeri karamelize kıvamına gelinceye dek hafif kısık ateşte pişiriyoruz. 1 damla su değerse veya kaşıkla karıştırırsanız şeker katılaşır, o yüzden buna dikkat edelim.

En şekerli meyve hangisi?

İşte şeker oranı yüksek meyveler;

  • Mango.
  • Üzüm.
  • Kiraz.
  • Armut.
  • Karpuz.
  • İncir.
  • Muz.

Oct 4, 2021

Çilek şekeri yükseltir mi?

Çilek, üzüm, incir, kavun, karpuz, vişne gibi yaz meyveleri yüksek glisemik indekse sahiptir. Kan şekerinizi aniden yükseltebilir. Diyabetlinin bu tür yaz meyvelerinden uzak durması, kontrollü şekilde sadece tadına bakmak adına bir ölçek yemesi uygundur.

Meyve şerbeti nasıl yapılır?

Tüm meyveler geniş bir tencereye alınarak üzerine 1 büyük bardak şeker reçelde olduğu gibi gezdirilir. Tarçın ve karanfil de tencereye konulup kapağı kapatılır. 2 saat bekletilir. Daha sonra 2 lt su konularak kaynatılır, şerbet kaynadıktan sonra altı kısılır ve yarım saat daha kısık ateşte kaynamaya bırakılır.